logobgr
Всички
08.04.2024г.

Служител на месеца на АСП за февруари стана Весела Стефанова

Весела Стефанова е социален работник в отдел „Социална закрила“ на дирекция „Социално подпомагане“ – Младост в гр. София. Тя заслужено получи гласовете на колегите си от Агенцията за социално подпомагане и бе обявена за „Служител на месеца“.

През месец февруари в дирекцията в кв. Младост се работи по сигнал за жена в нужда от помощ. Социалните работници установяват безпомощна и неадекватна жена, която лежи на пода и видимо се нуждае от  съдействие и помощ. Весела Стефанова възприема случая като своя лична отговорност и професионален ангажимент. Професионалната й компетентност е в областта на социалното подпомагане. Тя усеща дефицит на компетентност в областта на социалните услуги, но решава да помогне. Предприема логични житейски действия за извеждане на жената от ужасяващото състояние в дома й.

Успява да набави липсващи документи, които да позволят настаняване на жената в социална услуга. Обединява усилията си с нейна съседка и с настойчивост и упоритост първоначално постига настаняване за жената в болнично заведение и поставяне на точна диагноза.

Успява да намери подходяща социална услуга за нея в гр. Пазарджик и след изписването й от болницата да организира транспортирането й дотам.

С общи усилия е спасен  един човешки живот.

Описаната история е пример за човешко отношение и състрадание. Проявена е всеотдайност и бърза реакция, добра координация с останалите институции и висока професионална отговорност. През месец февруари Весела Стефанова показа изключителна човечност, всеотдайност и висок професионализъм. Тя доказа, че независимо от профилирането на социалната работа в дирекциите „Социално подпомагане“ по отдели, истинският социален работник трябва да може да работи всичко, за да бъде ефективен и да решава човешки съдби. Поведението на Стефанова безусловно е без нарочна цел. То носи лично удовлетворение от свършената работа и не търси признание и заслуги. Стефанова е отличен пример за всеотдайност и за голямо сърце. Тя заслужава висока  морална оценка за изключителната си постъпка и за реалния постигнат резултат.

Всички