logobgr
Всички
02.12.2010г.

Победителите в конкурса „Моят символ за България” получиха награди

Деца от близо сто социални услуги за деца в страната - услуги в общността и от резидентен тип, домове за деца с увреждания и домове за деца, лишени от родителска грижа участваха със свои творби в националния конкурс „Моят символ за България", обявен от Агенцията за социално подпомагане (АСП). Победителите в конкурса получиха поздравления и награди от заместник-министъра на труда и социалната политика Валентина Симеонова, Янита Манолова - заместник-изпълнителен директор на АСП, и заместник-председателя на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов.

„Щастливи сме да видим богатството на вашия талант, заяви Валентина Симеонова. - Надяваме се този конкурс да се превърне в традиция." „Приятно сме изненадани от изключителното разнообразие и оригиналните хрумвания на децата за символите на България", подчерта от своя страна Янита Манолова.

Подредената изложба в хотел „Родина" представи творби, свързани с българската история и бит, изработени от деца и младежи на възраст от 5 до 20 години. Експозицията е част от инициативата „Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване - 2010".

 

Всички