logobgr
Всички
20.03.2018г.

Обръщение на изпълнителния директор на АСП по случай Световния ден на социалната работа


Честит празник на хората с големи сърца!

Днес, 20 март, за пореден път отбелязваме Световния ден на социалната работа. С неговото честване всеки трети вторник на месец март от 2007 г. насам  хиляди хора по цял свят отдават почит и уважение към професията на социалния работник. Професия, у нас все още твърде непопулярна и недооценявана, често пъти омаловажавана и дори пренебрегвана, но професия необходима и достойна, без която не може да функционира справедливо нито едно общество.

Социалният работник е този, който всеки ден се сблъсква с трагедията и с мъките на хората. Той е този, който влиза в домовете на пострадалите и болните, на бедните и самотните и оставя там част от сърцето си. Той неизменно подава ръка и подкрепя  нуждаещите се хора и с труда си, отново и отново, доказва, че професията, макар и непопулярна и тежка, е преди всичко призвание и осъзната отговорност. Днес нека да си пожелаем по-голямо уважение и по-справедлива обществена оценка на  ежедневно полагания отговорен и благороден труд на попрището на социалната дейност. Нека  утре нашите деца да възприемат  професията „социален работник“ като мисия и  гаранция за обществена справедливост, за която ще се борят и към която ще се стремят!

В деня на нашия професионален празник най-сърдечно пожелавам на всички колеги най-вече здраве, оптимизъм и висок професионализъм, за да сме в състояние отново и отново да посрещаме новите предизвикателства и отговорностите на утрешния ден!

Честит празник!

 

 

С уважение,  

РУМЯНА ПЕТКОВА

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯТА ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ

Всички