logobgr
Всички
19.10.2023г.

Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане се срещна с представител на американската организация „Ол Годс Чилдрън Интернешънъл“

Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) д-р Надя Танева се срещна днес с г-жа Тейлър Марек, вицепрезидент на „Ол Годс Чилдрън Интернешънъл“. Организацията с нестопанска цел и с предмет на дейност международна грижа за деца в риск е посланик и ключов партньор на Института по детско развитие на Карин Първис в Тексас, САЩ. Те работят съвместно по програма за релационна интервенция, базирана на изграденото доверие и посветена на подпомагане на деца, преживели травми в детска възраст.

Г-жа Марек, която отговаря за програмите в Европа и Азия, очерта накратко дейността в различни части на света. По нейни думи фокусът е върху цялостната грижа за деца в риск и върху превенцията на изоставянето. Реализират се различни дейности с цел  подпомагане на биологичните семейства, грижа за професионалното развитие на децата, напускащи институции, международно осиновяване, както и организиране на различни обучения.

В отговор д-р Танева се спря върху някои проблеми в грижата за децата. „Работим активно във връзка с набирането на кандидати за приемни семейства и организирането на специализирани обучения за такива семейства. Териториалните структури на АСП сами изразяват желание за обучения във връзка с надграждане на уменията при работа с деца, преживели тежка травма и деца, нарушили закона. Ще се радвам на конкретни предложения в тази посока и се надявам на бъдещо ползотворно сътрудничество“, завърши г-жа Танева.

Всички