logobgr
Всички
02.04.2012г.

Безсънна нощ за социалните работници в Кърджали

В събота и неделя (30 и 31 март 2012 г.) всички медии съобщиха, че работниците от ОЦК - Кърджали получават по 325 лева еднократна социална помощ. Встрани от емисиите и лаконичността на съобщенията обаче остана още една безсънна нощ за екип от служители на териториалните поделения на АСП в града.

В петък вечерта директорът на Дирекция „Социално подпомагане" Красимир Ралев мобилизира наличният човешки ресурс от дирекцията. Прием, завеждане, изготвяне на социални доклади и заповеди се извършва през цялата нощ от 27 служители на дирекцията в Кърджали, помагат петима от Дирекция „Социално подпомагане" - Момчилград, и двама от РДСП - Кърджали. Малко след полунощ на 31 март се включват заместник-изпълнителният директор на АСП Янита Манолова и Румяна Георгиева, главен директор на Главна дирекция „Социално подпомагане".

Усилията от безсънната нощ на другия ден ще зарадват стотици работници и техните семейства   - около обяд на 31 март на 5 каси започва раздаването на сумите, отново при забележителен ред и организация, оценени лично от премиера Бойко Борисов, пристигнал малко по-късно на място. Благодарности за усилията си екипът получи и от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и изпълнителния директор на АСП Ивайло Иванов.

До 2 април 2012 г. са приети общо 592 молби-декларации, изплатени са 464 еднократни помощи, остават за изплащане помощи на  51 лица. Приемът на молби продължава.

Всички