logobgr
Всички
07.05.2013г.

24 сигнала бяха подадени на спешния телефон на АСП през празниците

Спешният телефон на Агенцията за социално подпомагане (АСП), който беше обявен за сигнали през дългите празници, започна да работи още на 30 април 2013 г. За периода 30 април - 6 май 2013 г. на него са постъпили 24 сигнала от цялата страна. По тях веднага е създадена организация за адекватна реакция.

Сигналите на гражданите са предимно за финансови проблеми. В някои от тези случаи социални работници са помогнали на семействата с лични средства. Териториалните служби на АСП са били уведомени за самозапалил се мъж в Смолян. Бил е спасен животът на 93-годишна самотна жена от София, която спешно е била приета в болница. Намерено е избягало дете в Търговище, бездомен човек от Чепеларе е настанен в дом за стари хора в с. Фатово.

Двегодишно дете от приемно семейство в Козлодуй е било прието в „Пирогов" в кома и с мозъчни кръвонасядания. АСП извършва проверка по случая. Уведомена е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

Сигналите, постъпили на спешния телефон на АСП, са от общините Столична, Смолян, Бургас, Перник, Търговище, Кюстендил, Велинград, Сливен, Елхово, Козлодуй и Разград.

Всички