logobgr
Всички
07.12.2022г.

Ученици от град Враца участваха в дискусия за Националната телефонна линия за деца 116 111

За популяризиране на дейността на Националната телефонна линия за деца 116 111, г-жа Ана Ананиева – Заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) и г-жа Ивайла Касърова – Заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето, взеха участие в дискусия с осмокласници от  Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца.

От 3 септември 2022 г., хармонизирания телефонен номер 116 111 с национално покритие към Националната телефонна линия за деца се обезпечава от Агенцията за социално подпомагане като ключова част от системата за закрила на детето. Специализираната дейност се изпълнява от АСП, като за целта е сформиран отдел от висококвалифицирани служители, обучени психолози.

Г-жа Ана Ананиева запозна децата с функциите на АСП и на териториалните структури на Агенцията. „Учете и се радвайте пълноценно на детството си. Образованият човек има крила“, сподели с децата г-жа Ана Ананиева и подчерта, че разговорите в семейството и в приятелската среда са много важни, но при необходимост всяко дете може да се обърне към Националната телефонна линия за деца -  116 111.

„Националната телефонна линия за деца 116 111 винаги е на разположение на всяко дете и на всеки възрастен, за да получи съвет и подкрепа, когато има такава необходимост. Важно е всички да се научим да споделяме – на първо място в семейството. Говорете с близките и учителите си, но това което искаме да знаете, че ако нещо ви притеснява и не намирате начин да се справите, по всяко време на денонощието, безплатно и анонимно, ще има с кой да поговорите на телефон 116 111“, каза пред децата г-жа  Касърова, Заместник-председател на ДАЗД.

Всички