logobgr
Всички
19.08.2014г.

Социалната служба в Ихтиман извeжда две деца от семейство в Долна баня

Отдел „Закрила на детето" към дирекция „Социално подпомагане" - Ихтиман, предприе спешна мярка за закрила на две деца от семейство от Долна баня. До края на днешния ден децата ще бъдат изведени от семейството и настанени в семейство на роднини. Мярката е предприета след постъпил сигнал от специализирана детска болница, като според лекарите става дума за умишлено и продължително даване на медикаменти с цел инвалидизиране на едно от децата в семейството и облагодетелстване на тази база от системата за социално подпомагане.

Решението бе взето на организирана мултидисциплинарна среща днес, с участието на представители на МВР, Районна прокуратура, Дирекция „Социално подпомагане" - Ихтиман, лекар от МБАЛ - Ихтиман, представител на общинска администрация - Долна баня, и родителите на децата. Грижата за двете деца ще бъде активно наблюдавана от социалните работници от отдел „Закрила на детето" и органите на МВР. По случая е образувано и досъдебно производство.

Семейството не получава месечно социално подпомагане, тъй като е санкционирано да връща неправомерно получени помощи поради установен фалшив ТЕЛК за другото дете в семейството - от август 2012 г. с диагноза „Астма".

Всички