logobgr
Всички
13.08.2014г.

Правителството отпусна по 10 000 лева на близките на загиналите при наводненията в областите Габрово и Враца

Правителството отпусна по 10 000 лева на близките на четиримата загинали при наводнението на територията на с. Враниловци, област Габрово, Мизия и Враца. Необходимите финансови средства ще бъдат осигурени за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2014 г.

Еднократната финансова помощ ще се изплаща на правоимащите лица от Агенцията за социално подпомагане. Te трябва да се обърнат към дирекция „Социално подпомагане" по постоянен адрес на починалото лице за подаване на необходимите документи.

Вече 907 нуждаещи се лица и семейства в област Враца получиха еднократните помощи до 325 лева след наводненията в региона. Oбщата сума възлиза на 291 175 лева. Разплатени са 661 помощи в Мизия и Крушовица, 241 в Бяла Слатина, Малорад, Борован и Нивянин, 5 в Козлодуй. Подадените молби в цялата област Враца са 1268. Социалните служби в областта продължават интензивната работа по обработването им.

Създава се междуведомствена работна група за подпомагане на бедстващите райони, в която представител на МТСП ще бъде заместник-министър Спаска Петрова. Първото заседание е насрочено за утре.

Всички