logobgr
Всички
31.03.2009г.

С 5000 лева от дарението на АСП бяха закупени съвременни уреди в дом за деца в Крушари

Спортен салон и зала за рехабилитация в Дома за деца с умствена изостаналост в село Крушари, област Добрич, вече са оборудвани с нови съвременни уреди благодарение на дарителската акция на служителите от Агенцията за социално подпомагане. На официалното откриване на новите придобивки в дома заместник-министърът на труда и социалната политика Светлана Дянкова приветства съобразения с реалните нужди дарителски жест на колектива на АСП, благодарение на който по-добрата грижа към нуждаещите се деца в този дом ще стане факт. Искрената си благодарност към дарителите изрази кметът на община Крушари Добри Стефанов, а децата от дома трогнаха гостите със своите артистични изпълнения. На тържеството присъстваха заместник-изпълнителният директор на АСП Зина Андреева, директорът на Дирекция „Закрила на детето" Даринка Янкова, много служители от териториалните поделения на АСП в региона.

Съгласно договора за дарение община Крушари получи 32 000 лева от събраните средства. С около 5000 лева е закупено оборудването за спортната зала и залата за рехабилитация, а останалите средства ще бъдат насочени за изграждането на рампа за достъп към сградата и асансьор.

В Дома за деца с умствена изостаналост в с. Крушари са настанени 100 деца и младежи до 18 години, с които работи екип от 60 служители.  В Крушари действа и съвременен Дневен център за деца с увреждания, който се посещава от 25 деца от дома, 19 учат в помощно училище и 2 в средно общообразователно училище.

В дарителската акция на работещите в АСП бяха събрани общо 52 241 лева. Освен за дома в Крушари другата част от средствата в размер на 20 241 лева бяха предоставени на Дома за деца с физически увреждания в град Луковит. По волята на дарителя с тях ще бъдат закупени сушилня за съдове и прибори за храна, професионална гладачна машина, професионална пералня.

 

31.03.2009 г.

Всички