logobgr
Всички
17.03.2011г.

Проект на АСП за развитие на приемната грижа бе представен пред неправителствени организации

В изпълнение на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България" и плана за действие към нея предстои Агенцията за социално подпомагане (АСП) да реализира проект за развитие на приемната грижа в страната, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Партньори на АСП ще бъдат 80 общини на територията на страната.

         По този повод ръководството на АСП - изпълнителният директор Ивайло Иванов и заместник-изпълнителните директори Янита Манолова и Даринка Янкова, и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани се срещнаха с представители на над 20 неправителствени организации с опит в предоставянето на социални услуги за деца. „Идеята на тази среща е в етапа на подготовката на проекта да получим от вас конструктивни предложения, които да бъдат използвани при оформяне на окончателните му параметри", подчерта Ивайло Иванов.

Дискутирани бяха дейностите, които ще се реализират, участието на неправителствените организации в съдружие с общините при изпълнение на проекта, предизвикателствата и трудностите, свързани с децентрализацията на услугата „приемна грижа".

 

 

Всички