logobgr
Всички
22.04.2009г.

Пътуването на пенсионерите до курортите е осъществено на символични цени

Включените в първа смяна  по Националната програма "Осигуряване на възможности за активно стареене, пълноценно участие на пенсионерите в социалния живот и превенция на тяхното социално изключване" възрастни хора пристигнаха в определените за целта хотели. Превозът им до избраните курорти бе осъществен на символични цени с организацията на дирекциите „Социално подпомагане" и активната подкрепа  на общините и част от приемащите хотели.

         За първата смяна от 21 до 30 април 2009 г. пенсионери от 22 области ще почиват в хотели в Несебър, Боровец, Пампорово, Банкя, Кранево, комплексите „Златни пясъци", „Св. Св. Константин и Елена", „Слънчев бряг", Екохотел „Здравец" в Родопите. Най-многобройни са почиващите от област Пазарджик - около 150 души, настанени в луксозния „Гранд хотел Варна" в курорта „Св.Св. Константин и Елена". От област Пловдив 136 души се радват на удобствата на  хотел „Марина" в курорта „Слънчев ден", 116 души от област Велико Търново са настанени в хотел „Делта Палас" в „Слънчев бряг". Над 200 пенсионери от крайморските области Варна и Бургас ще почиват в Боровец, Пампорово и Банкя.

Смяната трае 10 дни при напълно безплатен пансион, включващ и оздравителни процедури за възрастните хора. Втората смяна почиващи заминава на 1 май.

         Програмата дава възможност на 15 000 души да почиват на смени до края на май и през септември и октомври в наши морски и планински курорти. В нея могат да участват хора над 65 години, включени в програмата за целево енергийно подпомагане, както и настанените в домове за възрастни хора, които могат да се самообслужват. Приемането на заявленията за включване в програмата продължава до 15 май. Те се подават в дирекциите „Социално подпомагане" по постоянен адрес на лицето.

 

22.04.2009 г.

Всички