logobgr
Всички
21.12.2015г.

От 6 януари 2016 г. започва раздаването на храни за най-нуждаещите се лица

От 6 януари 2016 г. стартира раздаването на храни по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Фактическото раздаване ще стане чрез партньорската организация Български червен кръст, като първият пакет ще съдържа пет хранителни продукта, за чиято доставка има сключени договори: брашно, спагети, компот, леща и конфитюр.

 Предстои сключването на договори за закупуване на локум и нектар. Класираните фирми за закупуване на олио и захар до този момент не са се явили за подписване на договор, срокът да сключат договори изтича на 25 декември т.г. За 22 февруари 2016 г. е насрочена дата за произнасяне на Върховния административен съд по обжалване на останалите 12 обособени позиции. Раздаването на продуктите по тях зависи от вземането на инстанционните решения в резултат от процедурите по обжалвания.    

Индивидуални пакети хранителни продукти имат право да получат около 255 000 лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през сезон 2014-2015 г., както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.

Всички