logobgr
Всички
09.11.2023г.

Д-р Танева взе участие в първата Национална конференция за безопасен интернет за децата

Днес д-р Танева, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане по покана на г-жа Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България участва в първата Национална конференция „Децата в дигиталния свят: Заедно за безопасен интернет за децата в България“.

Събитието е организирано от УНИЦЕФ, в партньорство с Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция за закрила на детето, Национална мрежа за децата, Асоциация "Родители" и Центърът за безопасен интернет. Форумът събра представители на националните власти,  гражданските организации, медиите, частния сектор, както и много млади хора от Съвета на децата.

Росен Желязков, председател на Народното събрание откри събитието, а от името на Мария Габриел, заместник министър-председател и министър на външните работи на Република България, беше прочетено приветствие към организаторите, гостите и участниците. Националната конференция има за цел да насърчи диалога, споделянето на знания и опит, както и подобряване на националните усилия за безопасен интернет за децата и младите хора в България.

Всички участници във форума се обединиха около това, че само с усилията на цялото общество ще се укрепи онлайн безопасността, цифровите умения и овластяването на всяко дете, така че българските деца и младежи да бъдат в челните места в света при използването на цифровите технологии.

Всички