logobgr
Всички
10.06.2008г.

МТСП организира лятната ваканция в Пампорово на 200 деца, лишени от родителски грижи

 

Министерството на труда и социалната политика организира лятната почивка на 200 деца, лишени от родителски грижи. От 1 юни т.г. на три смени по 10 дни децата ще почиват в курортния комплекс „Пампорово". В сформираните три групи са включени деца и юноши от домове в Белоградчик, с. Разлив - община Правец, с. Брестовица - община Борово, Стражица, Борован и Плевен.

В първите две смени по 10 дни групите са от първи до тринадесети клас, третата смяна (от 21 до 30 юни) е за деца от предучилищна възраст. Всички те ще бъдат настанени в хотел „Снежанка", като ще бъдат придружавани от 36 възпитатели. По време на почивката си децата ще имат възможност да се запознаят с красотите на Родопите, да посетят Девин, Широка лъка, Чепеларе и Смолян, да направят туристически преходи, организирани са също дни на таланта и спортни празници.

Проектът се осъществява със средства от Фонд „Социално подпомагане" към Министерството на труда и социалната политика и финансовата подкрепа на Технополис ООД, Централна кооперативна банка и други спонсори, както и с медийното партньорство на вестник "24 часа" и БНТ.  Организацията по пребиваването на децата в Пампорово и развлекателната им програма е на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Смолян.

Всички