logobgr
Всички
17.07.2015г.

Майка насилничка нападна служител на АСП в Бяла

Пореден акт на физическо и психологическо насилие над служител на Агенцията за социално подпомагане бе извършен на 15 юли т.г. в дирекция „Социално подпомагане" - град Бяла, област Русе. Грубо блъскана и обиждана бе началникът на отдел „Закрила на детето" Виолетка Йорданова, нападната от майка на дете, спрямо което е предприета мярка за закрила. По-рано е установено, че детето е жертва на насилие от своите родители. Като мярка за закрила детето е трябвало да бъде настанено в социална услуга, но служителите са били пресрещнати в сградата на дирекцията от 7-8 човека.

Служителите от отдела, заедно с детето, са били принудени да се заключат в помещенията до пристигането на органите на реда, които са оказали съдействие за отвеждането и транспортирането на детето. Събралите се още роднини и приятели на семейството са продължили  да сипят обиди и заплахи, вече и към полицаите. Чак към 18 часа служителите на дирекцията са изведени от сградата с помощта на полицията. Потърпевшата служителка е освидетелствана  от съдебен лекар и ще потърси възмездие по съдебен ред.

През февруари т.г. Районният съд в Бяла Слатина глоби по реда на Указа за борба с дребното хулиганство със 100 лева жена, извършила вербална и физическа агресия спрямо служител в дирекция „Социално подпомагане" - Бяла Слатина.

Също през тази година баща - насилник на едно от трите си деца, нападна Иван Иванов, директор на дирекция „Социално подпомгане" - Оборище. Дни по-рано жена, майка на дете - отново с предприета мярка за закрила заради упражнено насилие в семейството, нанесе удари на тогавашния началник отдел „Закрила на детето" в същата дирекция „Социално подпомагане".

 

Всички