logobgr
Всички
20.12.2022г.

Два нови центъра от семеен тип отвориха врати в община Долна баня

Две нови социални услуги бяха открити днес в град Долна баня: Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция и Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства „Свети Игнатий Богоносец“. Очаква се двата центъра да приютят общо 30 потребители. Eкип от 24 професионалисти ще се грижи за тях. Настанените лица ще получат възможност за самостоятелен живот и по-добро бъдеще, обслужвани от медицински сестри, трудотерапевти, социални работници и санитари.

На церемонията присъстваха управителят на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов, областният управител на Софийска област Радослав Стойчев  и кметът на община Костенец Йордан Ангелов.

Лентата прерязаха заместник - министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова и кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов. „Ползотворното професионално партньорство и сътрудничество е верният път към успешното реализиране на социалната политика“ - това подчерта изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане г-жа Петкова в обръщението си към присъстващите. „Наша обща кауза е реализирането на дейности в полза на цялото общество, които ще осигурят по-добро качество на живот за хората, нуждаещи се от подкрепа. Днес  е Игнажден и поверието гласи, че какъвто е първият човек, който влезе в къщата, такава ще и годината.Ние всички тук сме с благородна мисия!“, каза още г-жа Петкова. Тя пожела на всички присъстващи здраве, ползотворна работа и вяра в доброто.

Община Долна баня вече разполага с твърде добре развита мрежа от социални услуги. От тях се ползват над 220 потребители.

Всички