logobgr
Всички
23.06.2014г.

197 молби за еднократна помощ са приети в пострадалите от наводнението райони

И в почивните дни - 21 и 22 юни, екипи на Агенцията за  социално подпомагане (АСП), в непрекъснат контакт с кризисните щабове и всички ангажирани институции,  продължиха работата си  в помощ на хората от пострадалите от водното бедствие райони. Продължава приема на молби за еднократна помощ и  извършването на социални оценки на всички засегнати лица и домакинства, като до днес са обходени над 500 адреса.

До момента в страната приетите молби за отпускане на помощта  са  общо 197. Във Варна са приети 94 молби , в Добрич и областта - 91,  в Търново, Дебелец и Килифарево - 12.

Еднократната финансова помощ в размер до 325 лв. ще бъде отпусната на всички пострадали лица и домакинства, за които има необходимост от покриване на инцидентно възникнали нужди и щети, причинени от наводнението,  съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Изплащането на помощите ще започне след приключване на социалните оценки.

В  деня на национален траур за жертвите на наводненията във Варна и Добрич ръководството и екипът на АСП още веднъж изказват искрените си и дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите в бедствието хора.

Всички