logobgr
Всички
20.06.2014г.

Министърът на труда и социалната политика разпореди спешни действия на структурите на АСП във Варна и бедстващите райони

По разпореждане на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов екипи на териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане" (АСП) във Варна от рано тази сутрин оказват съдействие на всички институции, ангажирани с ликвидиране на последствията и щетите от бедствието във варненския квартал Аспарухово. Ръководителите на РДСП - Варна, и дирекция „Социално подпомагане" - Варна, са в непрекъснат контакт с кризисния щаб в града и общинските власти и готовност за реакция.

Създава се организация и в спешен порядък ще започне извършване на социални оценки на засегнатите лица и домакинства за получаване на еднократна финансова помощ, дейностите ще продължат и в събота и в неделя. При нужда ще бъдат командировани социални работници от останалата част на страната.

Същите експедитивни действия за оказване на помощ и извършване на социални оценки се предприемат от териториалните структури на АСП и в други засегнати от водната стихия райони - Софийска област, Килифарево и Дебелец - област Велико Търново, Добрич.

Еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лв. ще бъде отпуснато на всички лица и домакинства, които имат право на помощта съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за покриване на инцидентно възникналите нужди след наводнение. Средствата се отпускат от Министерство на труда и социалната политика чрез АСП след извършване на социална оценка.

 

Всички