logobgr
Всички
27.11.2020г.

Удължава се раздаването на продукти по Оперативната програма за храни в пет града

В пет областни града – Варна, Добрич, Плевен, Търговище и Ямбол, предоставянето на подкрепа с индивидуални пакети с хранителни продукти на най-уязвимите лица ще продължи и в началото на месец декември. Във Варна раздаването на продуктите ще бъде до 03 декември 2020 г., а в останалите четири града – до 04 декември 2020 г. Те са осигурени по Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-уязвимите лица и от държавния бюджет.

Удължаването на кампанията за петте града се налага заради усложнената епидемична обстановка, информират от Българския Червен кръст (БЧК). Храните се получават в пунктовете на организацията, на която е възложено раздаването им. Новият график е публикуван на сайтовете на БЧК и на Управляващия орган на програмата – Агенцията за социално подпомагане.

Настоящата кампания стартира през м. октомври и трябваше да приключи окончателно на 30 ноември 2020 г. Предвидено е през двата месеца на раздаването над 470 000 нуждаещи се и членовете на техните семейства да бъдат подкрепени с близо 6500 тона храни за 15.7 млн. лв. За първи път семействата с двама и повече членове получиха по два пакета, всеки от които съдържа 16 вида хранителни продукти. 

Всички