logobgr
Всички
13.10.2020г.

Близо 2,5 тона храни ще получат семействата от дома за сираци в Нови Хан

Пакети с хранителни продукти от първа необходимост за близо 2,5 тона ще получат семействата, настанените в дома за сираци „Свети Николай“ в Нови Хан и в село Якимово, за които се грижи отец Иван. Продуктите са осигурени по Оперативна програма за храни и/или материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се и от държавния бюджет.

Министерството на труда и социалната политика реагира на призива на отец Иван за помощ и създаде организация за своевременно осигуряване на подкрепата чрез Управляващия орган на програмата – Агенцията за социално подпомагане. При посещенията на място на социалните работници и направената социална оценка е установено, че в Якимово са настанени общо 172 лица и членове на семейства, а в Нови Хан броят им е 37.

Днес, 13.10.2020 г., настанените в село Якимово получиха 77 бр. пакети с храни. Предстои с 29 бр. пакети да бъдат подпомогнати и живеещите в Нови хан. Всеки от тях е с общо тегло 23 кг и съдържа 16 бр. продукти от първа необходимост - ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати консерва, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, захар, леща, брашно и олио.

И досега живеещи в приюта се подкрепят ежегодно с продукти по Оперативната програма за храни съобразно графика на раздаването им. При настоящата кампания семействата с трима и повече членове се подпомагат с по два пакета. 

Всички