logobgr
Всички
23.04.2024г.

Заместник изпълнителният директор на АСП Ана Ананиева присъства на заключително събитие по европейски проект

Днес г-жа Ана Ананиева беше гост на заключителна конференция по проект за изграждане на  Възстановителен център  за деца с онкохематологични заболявания в с. Опицвет, община Костинброд.

Този център е първият в България и на Балканите и представлява иновативен комплекс от социални услуги по информиране и консултиране, терапия и рехабилитация, дневна грижа, предназначена за ползване от деца, приключили лечение на онкохематологично заболяване и техните семейства. В Европа има само още два подобни центъра – в Норвегия и Италия, като българският по нищо не им отстъпва.

Целевите групи, обхванати от проекта, са деца и младежи от 0 до 25 години, преминали през онкохематологично лечение, семейства на деца с онкохематологични заболявания, братя и сестри на деца с онкохематологични заболявания, деца и младежи с вродени заболявания и семейства, загубили дете с такова заболяване. От 2020 г. до момента от услугата са се  възползвали 102 семейства.

На събитието присъстваха още заместник кметът по образование, култура, социални и хуманитарни дейности на община Костинброд Александър Ненов, г-жа Христина Оцетова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – София област, г-жа Стоичкова, директор на дирекция „Социално подпомагане“- Костинброд, много гости.

Възстановителният център може да разчита на подкрепата,  партньорството и приятелството на АСП в реализирането на добрите си и благородни идеи.

Всички