logobgr
Всички
11.09.2019г.

Във връзка с развитието на обстоятелствата, свързани с тежкия инцидент – дете, което падна от 2 етаж в Пловдив, АСП информира за следното:

Поради образуваното досъдебно производство и очакването  да бъде повдигнато обвинение за оставянена дете без надзор срещу родителите на момиченцето, което на 6 септември падна от втория етаж на жилището на семейството, АСП заявява, че има пълна готовност, след изписване на детето от болничното заведение и  след пълно изясняване на обстоятелствата от компетентните органи, да предприеме адекватни, законови мерки за закрила на детето, в рамките на своите правомощия и спазвайки неговия най-добър интерес.

За престъпление – оставяне на малолетно лице без надзор, законът предвижда лишаване от свобода до три години и обществено порицание.

Припомняме, че веднага след огласяването на случая Дирекция „Социално подпомагане“ /ДСП/ - Пловдив се самосезира и незабавно екип социални работници посети медицинското заведение, в което детото е настанено по спешност. До този момент в Дирекцията не са постъпвали каквито и да било сигнали за детето и семейството.

След обстойно проучване, което тече от вчера, на всички обстоятелства,  ДСП– Пловдив ще изготви пълен социален доклад по случая, който ще бъде предоставен в помощ на прокуратурата.

В момента детето продължава да е в болничното  заведение, с тежка черепно-мозъчна травма, но е в стабилно състояние. При възможност днес, то отнова ще бъде посетено от социални работници.

Всички