logobgr
Всички
07.09.2014г.

В област Хасково спешно организираха еднократно подпомагане след новите наводнения

Териториалните служби на Агенцията за социално подпомагане в областите Бургас, Стара Загора и Хасково са в непрекъснат оперативен контакт с общинските власти и кризисните щабове в бедстващите общини Харманли, Димитровград, Симеоновград, Опан, Гълъбово, Раднево и Приморско.

В неделя директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Хасково Стефан Манахилов с екип от социални работници бе в силно засегнатото димитровградско село Странско, където са наводнени над 20 къщи. На хората от тези домове вчера и днес се предоставят нужните документи за получаване на еднократна помощ в размер до 325 лева. „Създадена е организация молби за еднократна помощ да се приемат по най-бързия начин и в останалите засегнати райони от областта”, каза за Нова телевизия Стефан Манахилов. Неговите очаквания са за 100-120 лица и семейства, които ще се нуждаят от еднократно подпомагане за посрещане на най-неотложните си нужди след бедствието.

В Димитровград вчера бяха изведени децата от Центъра за настаняване  от семеен тип поради наводняване на сградата. Те са настанени в детска градина, поради преживения стрес с тях работи психолог.

Над 500 са сигналите на граждани за необходимост от аварийни и спасителни дейности в Бургаско. Най-засегнат в Бургас е квартал „Победа”, откъдето бяха евакуирани 16 души с деца. Според директора на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Бургас Тони Костова най-напред там ще се извършат обходите и анкетите за установяване на необходимост от еднократно подпомагане.

В почивните дни социални работници в Берковица са част от обикалящите и описващи щетите общински екипи и помагат на хората да заявят нуждата си от еднократно подпомагане след наводненията там.

Всички