logobgr
Всички
19.03.2019г.

Румяна Петкова, изпълнителен директор на АСП, посети Дирекция „Социално подпомагане“ – Перник по случай Световния ден на социалната работа

Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова и заместник-изпълнителният директор Виктория Тахова посетиха Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) – Перник по повод на Световния ден на социалната работа.

В приветствието си по случай празника Румяна Петкова пожела на екипа на Дирекцията здраве, благополучие, неизменна вяра и стремеж към доброто в името на нуждаещите се от подкрепа хора. „Истински вярвам в мисията на социалната работа за постигане на устойчив и достоен живот на тези, които имат нужда от подадена навреме ръка и ще продължавам да работя за изграждането и развитието на политики и практики, които обогатяват взаимоотношенията между хората и между институциите за  постигането на тази цел“ – каза в заключение Петкова.

По време на срещата бяха обсъдени и най-новите промени в нормативната база за хората с увреждания и произтичащите от тях предизвикателства и задачи.

Поздрави към социалните работници отправиха и Ивайла Касърова, директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане и Анита Кирилова, директор на ДСП – Перник.

След това гостите посетиха и Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Перник, където  поздравиха възпитаниците и персонала  по случай празника.

 

Всички