logobgr
Всички
15.03.2010г.

Поздравление от изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов по повод Световния ден на социалната работа – 16 март 2010 г

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

На 16 март тази година за  пореден път честваме  Световния ден на социалната работа. Ден, в който социалните работници по целия свят - хората с една от най-хуманните професии на съвременноста, имат повод за  достойна равносметка на стореното и за заслужена професионална гордост.

Стара истина е, че да си социален работник е не само ежедневна упорита работа, но и призвание, свързано с искрената обич и грижа за бедните, болните, страдащите, за децата и възрастните хора с  увреждания. Да си социален работник означава  ежедневно да даряваш топлота, обич и надежда на най-бедните и онеправданите. Това е невъзможно без висока професионална компетентност, искрена доброта и състрадателност към слабия и нуждаещия се, без всеотдаденост   и голямо сърце и това не са просто думи!

В задъханата  високотехнологична, но и често пъти бездуховна действителност ние заедно се стремим да изградим един по-добър, справедлив и хуманен свят. Това е мисия, която трябва да даде нужното самочувствие и на нас -  работещите в Агенцията за социално подпомагане, независимо от стреса и всекидневните изпитания, които ни поднася действителността.

На всички вас благодаря  за всеотдайната работа и грижите за нуждаещите се от нас!

Честит празник, скъпи колеги!

 

                                                                                                    ИВАЙЛО ИВАНОВ

                                                             

 

Всички