logobgr
Всички
03.12.2014г.

Обръщение на изпълнителния директор на АСП по случай Международния ден на хората с увреждания

От името на ръководството и  екипа на Агенцията за социално подпомагане (АСП) отправям нашите най-сърдечни поздрави и искрени благопожелания по случай 3 декември - Международният ден на хората с увреждания. Обявяването през 1992 г. на този ден за международен от Генералната асамблея на ООН е ярко доказателство  за готовността и желанието на световната общественост за постигане на по-добри условия за свободен и независим живот на хората с увреждания, за тяхното пълноправно и пълноценно участие в обществото.

Днес в България по различни програми на АСП над 16 300 лични асистенти се грижат за достойното битие на над 17 100  хора с увреждания, в тяхна подкрепа, като алтернатива на институционалната грижа, функционират  462 социални услуги в общността с близо 10 000 места в тях, а подпомаганите на различни основания хора с увреждания са  над 525 000 месечно.

Сигурно е, че и занапред в  диалог  с  Вас - българите с увреждания, ще продължим да работим за осигуряването на социалната Ви защита и за решаването на проблемите Ви, ще оказваме ежедневна подкрепа на Вашите усилия  за равностойно и пълноценно участие в обществения живот. Предстои ни още много работа, но вярвам, че заедно, стъпка по стъпка, ще постигаме все по-широка обществена ангажираност и по-добри дни за тези, към които съдбата  е била несправедлива.

Още веднъж Ви пожелавам здраве, неизменна вяра и кураж да отстоявате себе си и своите мечти.

Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Всички