logobgr
Всички
15.03.2010г.

Министър Тотю Младенов приветства участниците в срещата на тема „Социалната работа – регулирана професия”

На 15 март 2010 г. в Министерството на труда и социалната политика Българската асоциация на социалните работници (БАСР) и Агенцията за социално подпомагане (АСП) проведоха  официална среща на тема „Социалната работа - регулирана професия".

            Срещата се организира в навечерието на 16 март, когато за пореден път във всички точки на света и в България, общността на социалните работници отбелязва Световния ден на социалната работа.

            Приветствия към участниците в срещата отправиха министърът на труда и социалната политика -Тотю Младенов, изпълнителният директор на АСП - Ивайло Иванов, председателят на БАСР - Въльо Христов и президентът на Международната федерация на социалните работници Дейвид Джоунс.

            Представители на АСП, Министерството на образованието, младежта и науката, БЧК, потребителски организации, доставчици на социални услуги и университети стартираха процес на обсъждане по изключително важната тема за регулирането на професията социална работа, като важна стъпка към повишаване на професионализма на социалните работници и качеството на предлаганите социални услуги.

            На срещата беше споделен опит от България и чужбина. Представени бяха идеи за приемане на основни стандарти за практикуващите социална работа, както и ключови умения и компетентности. Бяха дискутирани и различните аспекти на изграждането на бъдещи партньорства за изготвяне на план и стратегия за регулиране на професията социална работа в нашата страна.

Всички