logobgr
Всички
06.10.2017г.

Министър Петков и министър Вълчев обсъдиха изпълнението на механизма за включване в образователната система с директорите на РДСП

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участваха в работна среща с директорите на регионалните дирекции за социално подпомагане (РДСП) и централното управление на Агенцията за социално подпомагане. По време на разговора беше обсъдено изпълнението на механизма за включване на деца в образователната система и възможностите за оптимизиране на взаимодействието между институциите.

Отчетено беше, че във всички области на страната е постигната добра организация и координация при реализацията на инициативата. По време на срещата беше представена информация, че за изпълнението на механизма са сформирани 1121 екипа с участието на 1184 социални работници.

Министър Петков и министър Вълчев дадоха положителна оценка на работата на служителите на дирекциите „Социално подпомагане“, които участват в междуинституционалните екипи за издирване на деца извън образователната система.

 

Всички