logobgr
Всички
12.04.2011г.

Министър Младенов стартира дарителска кампания за всички институции в страната

Всички 262 специализирани институции за деца и възрастни в страната получават пилешко месо, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов при посещението си в Дома за деца с умствена изостаналост „Вяра, Надежда и Любов" в Мездра днес. Той уточни, че общото количество на месото е 15 390 килограма, осигурено от Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните. То ще бъде разпределено сред близо 16 000 потребители в институциите

Министър Тотю Младенов дари на Дома „Вяра, Надежда и Любов" първите 70 кг, други 20 кг получи Дома за стари хора в града. Децата посрещнаха гостите с празнична музикална програма. Министър Младенов се запозна с условията в дома, в който живеят 66 деца и младежи на възраст от 3 до 25 години. Към него е изградено Защитено жилище, в което са настанени 6 младежи.

На старта на кампанията бяха още Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, Пепа Владимирова, областен управител на Враца, и д-р Тенчо Тенев, заместник-директор на Българската агенция по безопасност на храните.

МТСП ще предложи да се създаде Център за обучение и квалификация в Северозападна България, съобщи пред журналисти министър Младенов като уточни, че той вероятно ще бъде позициониран във Враца. МТСП има изградени пет българо-германски Центъра и едно от основните неща, от които се интересуват инвеститорите, е има ли квалифицирани кадри, допълни Тотю Младенов.

Всички