logobgr
Всички
15.09.2023г.

Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане приветства децата от приемни семейства в област Плевен

Вчера, по повод първия учебен ден, Националната асоциация за приемна грижа организира детски празник „Отново на училище“ за децата в приемни семейства от област Плевен. Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане д-р Надя Танева приветства децата и им отправи пожелания за успех, а на приемните родители благодари за грижите, вниманието и любовта, с които ги отглеждат в спокойна семейна среда и дават пример на цялото ни общество за човечност, съпричастност и социална отговорност.

Празникът е чудесен повод да се чуе от какво се вълнуват децата и техните приемни родители. По време на събитието 27 деца, растящи в приемна грижа, получиха специално подготвени за новата учебна година раници с тетрадки, образователни пособия и учебни помагала. Подаръците и организираната обиколка на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ искрено зарадваха не само тях, но и приемните им родители.

На събитието присъства и г-жа Мая Василева, заместник-министър на труда и социалната политика, експерти от Агенцията за социално подпомагане и Община Плевен, представители на екипа за организация и управление на проекта “Приеми ме 2015“, които участваха на среща-дискусия с приемните родители. Основен акцент беше поставен на нормативното обезпечаване за интегриране на разработените в проекта добри практики, включително и утвърдения областен модел за изпълнение на дейностите, свързани с прилагането на приемната грижа. Целта е процесът да не се спира, като най-важното е да се осигури най-доброто за децата в риск.

Всички