logobgr
Всички
30.06.2008г.

Деца, лишени от родителски грижи, преживяха незабравими мигове в Родопите

През юни т.г. 198 възпитаници на домовете за деца, лишени от родителски грижи, в Белоградчик, Хасково, Стражица, с. Борован, Плевен и с. Разлив - община Правец,  почиваха в Курортен комплекс „Пампорово". Те бяха настанени при отлични условия в хотел „Снежанка", придружавани от възпитатели. Грижата за  пълноценното им пребиваване  бе на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Смолян.

По време на почивката децата имаха възможност да се запознаят с неподправената красота и забележителностите на Родопите. Разнообразната програма включваше посещение на  Планетариума и църквата „Св. Висарион Смоленски" в Смолян, на Девин и Ягодинската пещера. Гост на почиващите по повод Международния ден на детето бе министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, която връчи наградите на отличилите се в конкурса „Природата и ние". Полезни и интересни бяха контактите между децата от различните домове и преживяванията им с водещите на предаването „Яко" на БНТ. Наред с развлеченията децата имаха възможност да се запознаят и със своите права, регламентирани в Конвенцията на ООН.  

Хубавата инициатива стана възможна благодарение на средствата, отпуснати от Фонд „Социално подпомагане" към Министерството на труда и социалната политика, и  със съдействието на  спонсори. 

         30.06.2008 г.

Всички