logobgr
Всички
12.12.2016г.

Близо 300 лица и семейства от Хитрино вече получиха еднократната помощ от 325 лева

Вече 292 лица и семейства от Хитрино получиха еднократната помощ от 325 лева, съобщи пред БНР изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) Цветан Васев. Той и заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов са в района още след първите първите часове на взрива в района на гара Хитрино, като съдействат за спешната организация за изплащането на тази помощ, отпускана за посрещане на най-належащите нужди на пострадалите.

„Еднократната помощ се отпуска в три пункта – уточни Цветан Васев, - в дирекциите „Социално подпомагане“ в Шумен и Венец и в читалището в с. Тимарево, намиращо се най-близко до Хитрино. Според предварителните ни разчети вече повече от половината нуждаещи се домакинства получиха помощта, днес и до когато е нужно на същите три места социалните работници ще обработват документите на хората и по най-бързия начин ще изплащат сумите.“

Всички пострадали семейства ще получат и пакети с трайни хранителни продукти по реда на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, управлявана от АСП в партньорство с Българския Червен кръст, съобщи още Цветан Васев.

Всички