logobgr
Всички
06.02.2015г.

Английска неправителствена организация се запозна с дейността на АСП и социалните услуги за бездомни лица

Представители на  неправителствената организация „Thames Reach", Лондон, посетиха Агенцията за социално подпомагане (АСП). По време на проведената среща Янита Манолова, заместник-изпълнителен директор на АСП, запозна гостите с дейността на Агенцията. Акцентът в презентацията  беше поставен  върху отговорностите на администрацията, насочени към социалните услуги за лица, изпаднали в затруднено положение поради липса на подслон.

Участници в срещата от страна на „Thames Reach" бяха г-жа Месорина Бекери, регионален мениджър; г-н Марк Смит, мениджър и г-жа Поема Иванова, придружаващ фасилитатор. Гостите зададоха редица въпроси и в края на срещата изразиха желанието си за бъдещо партньорство с АСП.

Визитата на „Thames Reach", осъществена в периода 04-06.02.2015 г., включи и посещения на социални услуги, насочени към подкрепа на лица без дом и лица със зависимости в София и Русе. Гостите имаха възможност да се запознаят с разнообразни дейности в подкрепа на различни рискови групи, реализирани от Столична община, Сдружение „Русенска католическа организация - Каритас", Общност „Ново начало" и Фондация „Здраве и социално развитие".

 

Всички