logobgr
Всички
20.03.2024г.

Агенцията за социално подпомагане раздаде първите годишни награди „Социален работник на годината”

АСП отбеляза Световния ден на социалната работа с официална церемония, на която връчи награди на най-изявените социални работници от своите териториални структури.

Г-жа Румяна Георгиева, главен директор на ГД „Социално подпомагане” бе отличена за своя цялостен принос към социалната работа. Бяха наградени редица изявени социални работници. Най-голямата награда за тях обаче е признателността на нуждаещите се от подкрепа хора и семейства.

Награди като най-близки партньори в социалната работа бяха връчени на Национално сдружение на общините в България (НСОРБ), БЧК, УНИЦЕФ България, МВР, на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов”, гр. Банкя и на шеф Иван Манчев.

Като домакин на събитието д-р Надя Танева, изпълнителен директор на АСП, откри церемонията с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална - тя е изкуство. Г-жа Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек!.

Приветствие произнесе министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Със своите изпълнения представителният танцов състав „Чудесия” от гр. Пазарджик внесе много енергия на тържеството.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, г-жа Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и мн.др.

Всички