logobgr
Всички
08.12.2008г.

25 нови микробуса получиха Домовете за деца с умствена изостаналост

 

25 нови микробуса получиха Домовете за деца с умствена

изостаналост в цялата страна

 

Двадесет и пет нови 8-местни дизелови микробуса, специално адаптирани с автоматични платформи за колички за хора с увреждания, получиха днес Домовете за деца с умствена изостаналост от цялата страна. Ключовете бяха връчени от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

В навечерието на един от най-хубавите празници в годината, Коледа, това е хубав подарък за всички вас, каза министър Масларова. Тя изказа своята благодарност на директорите на домовете и на кметовете на общини за полаганите грижи за децата с увреждания и пожела безаварийно пътуване с новите автомобили.

От името на дарените благодариха кметът на община Пордим Детелин Василев и директорът на дома в Мездра Галя Цветанова. Възпитаниците на дома в Горна Баня бяха изпратили приготвена от тях погача.

Микробусите са закупени след проведена открита процедура за обществена поръчка от Агенцията за социално подпомагане. Средствата са предоставени целево от бюджета на Министерството на труда и социалната политика в изпълнение на ПМС № 33 от 26 февруари 2008 г. за осигуряване на средства за финансиране на дейностите във връзка с реформирането и закриването на специализирани институции за предоставяне на социални услуги за деца. Стойността на поръчката е 1 500 000 лв.

 

 

08.12.2008 г.

 

Всички