logobgr
Всички
24.02.2021г.

След година и половина дирекция „Социално подпомагане“ - Пловдив ще има нов дом

Днес г-жа Румяна Петкова, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане и г-н Здравко Димитров, кмет на град Пловдив подписаха споразумения с областния управител Дани Каназирева за прехвърляне и безвъзмездно управление на държавен терен на бул. „Никола Вапцаров“ в града под тепетата, на който ще бъде построена нова сграда. В нея ще се помещават дирекция „Социално подпомагане“ - Пловдив и детска ясла за 100 деца. От своя страна двете администрации се ангажират да осигурят средства за обзавеждането на обектите, които ще стопанисват.

По думите на областната управителка това е „най-доброто решение да не бъде продаден имотът и в същото време да се решат важни проблеми на града.“

След построяването на сградата в нея ще работи ДСП – Пловдив. В момента дирекцията плаща над 4000 лева на месец за наем.

„Помещенията ще отговорят на всички изисквания, ще има големи асансьори, чакални и много по-добри условия за потребителите на социалните услуги“, допълни г-жа Каназирева.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира, че институциите са длъжни да отговорят на очакванията на гражданите и те да бъдат обслужвани при по-добри условия.

Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова също благодари за добрата инициатива: „Областна администрация и община Пловдив са един добър партньор и коректив на Агенцията. Цялата палитра от социални услуги я има в община Пловдив благодарение на екипа на кмета. Занапред ще продължаваме в същия дух с добро партньорство и взаимодействие“, подчерта Петкова.

Областната управителка госпожа Каназирева има уверението на инвеститора, че обектите ще бъдат изградени предсрочно в рамките на 18 месеца.

Всички