logobgr
Всички
09.02.2012г.

Пратки с топли дрехи пътуват за бедстващите райони

Тръгнаха първите пратки с топли дрехи, одеяла и обувки в помощ на бедстващите от района на наводненията в Хасковска област, събрани от структурите на Агенцията за социално подпомагане.

Пратките са от дирекциите „Социално подпомагане"  на територията на областите София-град, Кюстендил, Пазарджик, Плевен и Ямбол. Те ще бъдат последвани от нови доставки от територията на цяла България.

Стотици граждани и фирми откликнаха в подкрепа на  хората от бедстващите райони и продължават да даряват дрехи, обувки, одеяла и вещи от първа необходимост. Даренията се събират в дирекциите „Социално подпомагане" на територията на цялата страна и след съответното сортиране и подготовка, заминават за районите на наводненията.

Агенцията за социално подпомагане изказва специална благодарност на DHL Express Bulgaria EOOD за безвъзмездната доставка на пратките с помощи за засегнатите от бедствието региони.

По-рано през днешния ден за село Бисер тръгнаха два микробуса с дрехи, одеяла и постелъчно бельо. Даренията  са събрани от столичните дирекции на АСП.

Всички