logobgr
Всички
01.10.2019г.

Поздрав на Изпълнителния директор на АСП по случай Международния ден на възрастните хора

Първият ден на октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора по решение на Общото събрание на ООН и се отбелязва вече три десетилетия. На този ден всички ние поднасяме почитта си към хората от третата възраст.

Отбелязването му е начин да засвидетелстваме признателността си и да подчертаем приноса на нашите майки и бащи, баби и дядовци към обществото ни. Известно е, че понякога ежедневието на възрастните е трудно, ала най-много им тежи самотата, изолацията, неразбирането, незачитането.  Те са щастливи, когато не ги изключваме от живота си и споделяме с тях вълненията си. Те притежават огромен запас от натрупана мъдрост. Те притежават житейския опит, който само годините могат да дадат. Те търпеливо изслушват болките и проблемите на другите.    

Нека се възползваме от повода, за да обърнем внимание на възрастните хора около нас, да чуем какво имат да ни разкажат, да се вслушаме в онова, което искат да ни споделят. Те са ни нужни – с опита, с мъдростта, с тяхната безкрайна отдаденост, обич и топлота. Нека им отдадем дължимото, нека се погрижим за тях и да положим усилия да им осигурим живота, който заслужават!

От името на Агенцията за социално подпомагане уверявам, че нашата институция работи и ще продължава да работи упорито за подобряването на техния бит и ежедневие! Пожелавам най-доброто, което заслужават – здраве, дълголетие и достоен живот!

Честит празник!

 

С уважение,

РУМЯНА ПЕТКОВА

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

Всички