logobgr
Всички
06.11.2020г.

Агенцията за социално подпомагане и Обединената Велика Ложа на България подписаха споразумение за съвместно сътрудничество

Споразумение за съвместно сътрудничество между Агенцията за социално подпомагане (АСП) и Обединената Велика Ложа на България (ОВЛБ) подписаха на 6 ноември т.г. в София Изпълнителния директор на АСП Румяна Петкова и Великият майстор на ОВЛБ Николай Божилов (на снимките долу).

"Отчитайки сериозността на промяната в световен мащаб на всички дейности в икономическия, политическия, интелектуалния и духовен живот на хората, не може да подминем и неминуемите промени, които възникнаха, и ще продължат да ни съпътстват в нашия живот и дейност на свободни хора, членове на един от най-старите ордени и общества на света“, заяви Великият майстор на ОВЛБ Николай Божилов по време на срещата, която се проведе в Агенцията за социално подпомагане. „Непрекъснатата промяна във връзка с този глобален проблем ни поставя в ситуация да отреагираме адекватно и навременно, като активизираме нашата благотворителна и милосърдна дейност, подпомагайки хората в беда. Нашите принципи, цели и идеи за съпричастност, са помощ и подкрепа към нуждаещи се. Ние винаги сме подкрепяли държавата и държавните институции. И в тази връзка днес стартираме съвместното си сътрудничество с АСП чрез национална кампания, която носи посланието „С грижа за всеки“, завърши Николай Божилов.

Двете страни се споразумяха да си сътрудничат при организиране, координиране и реализиране на национална кампания за безвъзмездно предоставяне на антиген тестове за COVID 19 на идентифицирани нуждаещи се лица и лица с ниски доходи, които са били в контакт със заразоносители или имат първи симптоми на болестта. Взаимодействието и координацията между двете договарящи се страни се осъществява на регионален принцип чрез териториалните структури на ОВЛБ и АСП, при спазване на принципите на професионална независимост, безпристрастност, обективност и надеждност.

Националната кампания „С грижа за всеки“ ще продължи докато има нужда от извършване на антигенни тестове за нуждаещи се и сумата, която се предвижда да бъде използвана за целта, е над 100 000 лв.

Всички