logobgr
Всички
13.05.2024г.

Агенцията за социално подпомагане с награда от Българския червен кръст

БЧК отпразнува Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец и 146 години от дейността си под мотото „Пазим хуманността жива“. На събитието бяха раздадени награди в няколко категории на отличените в различните сфери на дейност лица.

Награда „Почетен знак за хуманност на Анри Дюнан“ получи Ръководителят на Управляващия орган на Програма „Храни и основно материално подпомагане“ Милена Енчева за цялостен принос в мерките за подпомагане на хиляди уязвими и нуждаещи се. Именно Дюнан е създателят на международното червенокръстко движение и първи носител на Нобелова награда за мир.

„Това е награда и признателност за целия екип на Управляващия орган на Програмата за храни и основно материално подпомагане на Агенцията за социално подпомагане. Заедно с организацията, с доброволците, успяваме да създадем една подкрепа за хора в нужда и за задоволяване на техните потребности“ - с тези думи на благодарност бе приета наградата за ръководителя на Управляващия орган (УО) от името на началник отдел „Мониторинг и оценка“ на УО. Поздравителен адрес от името на Ръководителя на УО по повод 8 май - Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, бе връчен на председателя  на БЧК Христо Григоров, който избра да прочете пред публиката следното: „ За нас е чест, че вече втори програмен период сте партньори на екипа ни!“

Червеният кръст е партньорската организация по програма „Храни и основно материално подпомагане“ 2021 – 2027, съфинансирана от ЕСФ+, която отговаря за раздаването на пакетите с хранителни продукти и хигиенни материали. Очаква се помощта да достигне до над 618 000 уязвими български граждани.

В момента тече кампания за тяхното раздаване из цялата страна, която ще продължи до 7 юни.

Всички